Villarida – Coach voor jouw Gastouder Onderneming

Gastouder Business School

Wil jij krachtig in je schoenen staan als gastouder?
Door het opzetten van de juiste basis, zorg je voor een sterk fundament onder jouw gastouderopvang. In 10 weken gaan we stap voor stap aan de slag met jouw PedagoGIDS.

Je leert bewuster te worden van de inhoud en de bouw van jouw opvang, waardoor je op de lange termijn meer werkgeluk creëert en meer focus kan hebben op je Pedagogische Skills en de kinderen.

Praktische templates voor je eigen PedagoGIDS, video’s en handige tools in combinaties van groep sessies en/of 1:1 coaching.

Momenteel zijn de deuren van de Gastouder Business School nog gesloten. Je kunt je wel vast aanmelden voor de wachtlijst.

*In de wachtlijst word je als eerste op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen over de Online Academy!

Wat kun je verwachten?

Jij weet waarom je doet wat je doet. Je weet welke kant je op wil, welk resultaat je wil bereiken en voor wie.
Weet je ook wat daarvoor nodig is? Een goede basis; een stevig fundament zorgt ervoor dat je precies weet wat je moet doen. Ouders weten wat ze kunnen verwachten van jou en jouw opvang, welke reis de kinderen te wachten staat en welk resultaat het oplevert.
Door een stevig fundament te bouwen onder jouw gastouderopvang, gaan we aan de slag met het bedenken en ontwikkelen van jouw PedagoGIDS, zodat je meer focus hebt op je pedagogische skills, meer vrijheid voelt in je onderneming en meer werkgeluk creëert op de lange termijn. Weet je niet hoe je moet beginnen? Start dan met de Gastouder Business School !

Herken je dit?

💭 Je hebt moeite met oudergesprekken, “nee” zeggen is voor jou geen optie & je wilt iedereen tevreden houden.
💭 Je wilt minder werken, maar weet niet hoe?
💭 Je bent ziek, maar kan je niet afmelden.
💭 Je bent het niet altijd eens met ouders of het gastouderbureau, maar je weet niet hoe je hiermee om moet gaan?
💭 Wanneer en waarom ZZP?
💭 Afspraken komt men niet na…
💭 Geen tijd en geen Focus voor je Pedagogische Skills.
💭 Geen Pauze
💭 Geen tijd voor Hygiëne speelgoed?
💭
Je mist een collega!
💭 Je wilt je verdiepen en verder ontwikkelen op pedagogisch vlak, alleen weet je niet wanneer en hoe?

Stel je nu eens voor dat...

Results!

Aan het einde van de cursus ben jij in het bezit van je eigen PedagoGIDS! Dit is het Pedagogisch Beleidsplan voor Gastouders, jouw gouden handboek. Hier kan je ten alle tijden op terug vallen en met trots aan ouders (en de hele wereld!) laten zien. Door het maken van je PedagoGIDS word je je veel bewuster van de inhoud en de bouw van jouw opvang. Je hebt echt nagedacht over je visie, je doelen, je regels, je afspraken etc. Je hebt nu een stevig fundament onder je gastouderopvang. De cursus bestaat uit 7 modules inclusief 3 groep sessies en een extra 1:1 coaching. Ik ga je helpen met het opzetten van een inhoudelijk goede PedagoGIDS. Hoe fijn is het om niet zelf het wiel uit te vinden en geen uren kwijt te zijn aan lezen hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Voor wie is GBS WEL?

De Gastouder Business School  is voor beginnende gastouders en gastouders die moeite hebben met het opstellen van hun pedagogisch beleidsplan, oftewel; jouw PedagoGIDS!
De waarde van een beleidsplan wordt vaak onderschat. Wil jij een stevig fundament voor jouw gastouderopvang? Your rules only? Dan is deze cursus voor jou bedoelt! 

De academy neemt je mee in alle stappen die horen bij het bedenken, maken en gebruiken van goede PedagoGIDS. Je hebt de drive om direct aan de slag te gaan en gaat voor een kwalitatief goede cursus, waarbij deelnemers de volledige cursus afronden en de PedagoGIDS gelijk kunnen toepassen in praktijk!

Voor wie is GBS NIET?

De Gastouder Business School is niet voor gastouders die hun eigen pedagogisch beleidsplan al helemaal op orde hebben en hiermee werken. 

Voor gastouders die geen tijd vrij willen of kunnen maken, om daadwerkelijk aan de slag te gaan met de cursus.

En ook niet voor gastouders die geen full commitment kunnen beloven aan zichzelf. You gotta want it!

About me

Ik ben Lara van Duyne. Ik vertel je graag waar mijn passie voor gastouderopvang vandaan komt. 

Een aantal jaar geleden ben ik mijn eigen gastouderopvang ‘Villarida’ gestart. Het opzetten van mijn eigen onderneming vond ik ontzettend leuk om te doen en het werd een succes! Nadat ik mijn kinderen kreeg besloot ik weer in loondienst te gaan in de kinderopvang. Ik heb verschillende soorten functies mogen vullen, maar ik wist dat mijn hart bij kleinschalige kinderopvang ligt; oftwel de gastouderopvang. 

Omdat er veel gastouders struggelen met bepaalde vraagstukken ben ik mij gaan verdiepen waar de kern ligt van al deze vragen. Ik kwam er al gauw achter dat het vooral de basis is van een eigen onderneming in plaats van pedagogische vaardigheden. Ik heb gezien hoe anderen hiermee omgaan en gekeken naar hoe ik het deed. Hierdoor is de ‘Gastouder Coach’ ontstaan en coach ik gastouders met persoonlijke, ondernemende en pedagogische vraagstukken.  

Inhoud Gastouder Business School

Module 1: Mindset & Identiteit

In de eerste module gaan we gezamenlijk kennis maken met jou en jouw opvang. We gaan dieper in op jouw identiteit. We zoeken de verlangens op van jouw opvang en onderneming en we we bepalen je doelen. Dit vertalen we vervolgens in jouw missie en jouw visie. 

Module 2: Pedagogisch Werkplan

In deze module gaan we aan de slag met jouw werkplan. Je pedagogische uitgangspunten; Hoe ga je te werk? De 4 basisdoelen zijn je vast al bekend; heb je hier ook echt al goed over nagedacht en/of werk je ook echt volgens dit plan? We kijken naar je inrichting, de veiligheid, de omgeving, je dagelijkse activiteiten en je dagindeling.  

Module 3: Agreements

Dit is een belangrijke module, want je gaat aan de slag met de afspraken die jij wilt maken met potentiële klanten; oftewel vraagouders. We gaan aan de slag met het proces van het aannemen van kinderen. We bespreken informatie uitwisseling en maken duidelijke overeenkomsten over verlof en gezondheid. 

Module 4: Structuur

Om je pedagogische missie waar te kunnen maken, heb je structuur nodig. Een goede overzicht in jouw opvang en vooral in jouw onderneming. We nemen je openingstijden onder de loep, bespreken de tarieven van jouw opvang en gaan stap voor stap jouw huisregels af. 

Module 5: Mrs. Entrepeneur

Een onderdeel wat voor 98% van de gastouders als “niet leuk” wordt ervaren. Je hebt wel wat beters te doen en de kinderen zijn prioriteit! In deze module leer je hoe je gemakkelijk je administratie bij kan houden en dat je soms ook iets moet uit besteden als ondernemer… Deze les wordt gegeven door…………

Module 6: Stronger Together

Als gastouder werk je toch alleen? Dat hoeft natuurlijk niet. Sterker nog, zie je concurrentie eerder als een leuke collega. Door samenwerking leer je ontzettend veel van elkaar en het is ook nog eens praktisch. We bespreken de waarde van samenwerking en hoe je dit het beste in gang kan zetten. 

Module 7: Show me what you got!

De Online Academy sluiten we gezamenlijk af. Elke deelnemer mag haar eigen PedagoGIDS showen in de vorm van wat voor presentatie dan ook! En je ontvangt uiteraard een certificaat van deelname. 

Investering Gastouder Business School

Do it yourself!

Zelf de cursus volgen
197,-
 • 3 maanden toegang
 • Starten wanneer je wil
 • Online Leeromgeving met Videolessen
 • Praktische Templates met concrete opdrachten

Group Spirit!

Groepstraject
497,-
 • 3 maanden toegang
 • 10 weken traject; Start met Kick-off
 • 3 Groep sessies + BONUS 1:1 coaching!
 • Online Leeromgeving met Videolessen
 • Praktische Templates met concrete opdrachten
 • Gezamenlijke afsluiting
 • Beperkt aantal plekken; VOL = VOL!
 • Handige Tools Pakket

1 on 1

1:1 begeleiding
797,-
 • 3 maanden toegang
 • Starten wanneer je wil
 • Persoonlijke coaching
 • Online Leeromgeving met Videolessen
 • 24/7 vragen stellen via Whatsapp
 • Onbeperkt 1:1 sessies
 • Praktische Templates met concrete opdrachten
 • Handige Tools Pakket

Schrijf je in voor de wachtlijst

Door je aan te melden voor de wachtlijst word je als eerste op de hoogte gebracht over de cursus. Als je je aanmeldt krijg je ook nog tips en inspiratie. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens

Matchcall

Twijfel je nog? Dat snap ik hoor en dat is natuurlijk helemaal geen probleem.

Je kunt altijd vrijblijvend een Matchcall met mij inplannen. 
We gaan dan kijken of en welke cursus van de Gastouder Business School geschikt is voor jou.

Ik wil een Matchcall

Veel gestelde vragen

De Online Academy duurt 10 weken. Je ontvangt een eigen leeromgeving waar elke module per week toegankelijk is. Elke module bestaat uit een videoles van ongeveer 10 minuten, daarna kan je gelijk zelf aan de slag. 

Jazeker! Juist voor de beginnende gastouder is deze Online Academy geschikt. Door middel van deze cursus ga je gelijk goed aan de slag met de basis van jouw eigen opvang. Van hieruit kun je met veel plezier de volgende stappen nemen voor jouw gastouderopvang. 

Haha, ja...de PedagoGIDS is in principe je eigen pedagogisch beleidsplan. Deze ken je vast wel. Dit ontvang je vaak netjes van het gastouderbureau. In deze Online Academy gaan we dus aan de slag met jouw EIGEN beleid en dit zetten we gelijk vast in jouw PedagoGIDS!

De cursus in nog volop in ontwikkeling, omdat er ook andere ondernemers meewerken en hun expertise uiten in de Online Academy. Daarom zal de cursus pas na de zomer 2022 van start gaan. Exacte datum volgt nog.

Voor overige vragen kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Je kunt een mailtje sturen naar Lara@villarida.nl