Menu

Lara; gastouder.

Hallo allemaal!
Ik ben Lara, 31 jaar oud en geboren in Dordrecht. Hier woon ik samen met Ferdi in de wijk Oudelandshoek. Samen hebben wij  een dochtertje van 2 (Jeyla) en momenteel zijn wij in blijde verwachting van ons tweede kindje.

In groep 5 wist ik al dat ik met kinderen wilde werken.  Na de middelbare school ben ik de opleiding SPW4 ‘Onderwijsassistente’ gaan doen en ik heb veel ervaring opgedaan in het onderwijs en op kinderdagverblijven.
Toen de crisis aanbrak was er helaas niet veel aanbod in deze branche, daarom ben ik een andere weg ingeslagen; de orthodontie. In totaal heb ik 6 jaar met beugels gewerkt, maar mijn passie en hart voor kinderen is altijd gebleven. Daarom heb ik mijn vaste baan opgezegd en ben ik met veel liefde en enthousiasme begonnen als gastouder in ons eigen huis.

De ontwikkeling van een kind in eigen tempo te zien groeien vind ik fascinerend. Om daarbij ook nog kinderen individueel te ondersteunen is helemaal geweldig. Door goed te observeren en kindjes te leren kennen, kom je erachter wat een kind nodig heeft en/of wat een kind van jou als gastouder verlangt. Op deze manier bied je ook veiligheid en vertrouwen. Door de kleinschaligheid is er veel tijd om goed naar de kinderen luisteren, even te knuffelen en “helpen het zelf te doen”. De bekende uitspraak van Maria Montessori. Kinderen krijgen de gelegenheid om zelf te ontdekken, zelf te doen en zelf te ervaren. Rust, liefde, regelmaat, een consequente aanpak en een boel enthousiasme & gezelligheid van mij, kunnen daar goed aan bijdragen.

Naast mijn SPW4 diploma ben ik in het bezit van een EHBO-diploma en ik sta geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang (u kunt dus kinderopvangtoeslag aanvragen). Ook staat Villarida ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.