Menu

Wat wij graag doen!

 

Buiten spelen!
Bij Villarida gaan wij heel graag naar buiten. Wij vinden het heerlijk en belangrijk om in de ochtend de benen te strekken en een frisse neus te halen. De frisse buitenlucht is erg goed voor de kids. Het is goed voor de gezondheid, ze worden er blij van en het is goed voor de hersenen. Lekker rondrennen, springen, fietsen en klimmen zorgt voor een goede motorische ontwikkeling. Ook heeft het een positief effect op het concentratievermogen. Kinderen die veel (buiten)spelen hebben een betere hersenontwikkeling en leervermogen dan kinderen. De prikkels die een kind buiten krijgt stimuleren ook zijn creativiteit. Tijdens het spelen bedenken kinderen de gekste dingen. Ze gebruiken materialen om nieuwe dingen van te maken of verzinnen nieuwe spelletjes. Kinderen kunnen ook lekker hun energie kwijt buiten en het is beter voor hun slaap. Door buiten te spelen ontdekken kinderen zelf een stukje van de wereld. Ze komen in aanraking met allerlei situaties en nieuwe materialen als zand, water, steen, takjes en schelpen. Zo worden de Villarida kindjes al snel kleine ontdekkingsreizigers!

 

 

 

Tante Ellen!
Als wij gaan wandelen met de Villaridabus, dan gaan wij eigenlijk altijd wel naar de speeltuin. We nemen genoeg eten en drinken mee, zodat we ook lekker kunnen picknicken. Maar wat wij ook heel gezellig vinden is een bezoekje brengen aan onze “Tante Ellen”! Tante Ellen is een super lieve vrouw, woont dicht in de buurt en ook alle kinderen zijn hier welkom, om even een koekje te eten en wat te drinken of te spelen. Tante Ellen is tevens de achterwacht van Villarida.

 

 

 

 

Knutselen!
Wanneer het echt te koud is buiten of juist veeeeeeel te warm, dan vinden wij het erg leuk om te knutselen. We maken vooral cadeautjes voor papa’s en mama’s, maar wij proberen ook leuke thema’s bij te houden en onze knutsels hierop aan te passen.